Psychologen- en therapeutenpraktijk
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Therapievormen – Psychologiepraktijk Leiden

Bij GOB Leiden kun je terecht voor psychosociale therapie, counselling, EMDR, ACT, coaching en relatietherapie.

Waar de één al geholpen is met een luisterend oor en lichte coaching, heeft een ander behoefte aan intensieve ondersteuning. Dankzij ons brede aanbod aan therapieën kunnen we beide bieden. Ook is het mogelijk dat we therapievormen combineren voor het beste resultaat.

Psychosociale Therapie en Counselling

Gesprekstherapie om de kern van een probleem boven water te krijgen, erger te voorkomen en op maat te kunnen begeleiden.

EMDR

Een relatief korte, maar zeer effectieve therapie voor traumaverwerking. Wanneer nodig wordt het aanbevolen om dit te combineren met therapie en coaching.

ACT; acceptance and commitment therapie

Vorm van therapie waarbij het aanvaarden van jouw (onverklaarde) klachten centraal staat (acceptatie). Je leert om het zinloze gevecht met (vervelende) emoties, gedachten en lichamelijke sensaties waar mogelijk te stoppen. Zo ontstaat er ruimte en aandacht voor dingen die echt belangrijk voor je zijn (commitment). Het doel is niet om klachten op te lossen of te verminderen, maar om mentaal veerkrachtiger te worden.

Coaching

Handvatten voor en ondersteuning bij vraagstukken in werk en privé.  Sterke kanten en hulpbronnen worden benut. Je onderzoekt welke vaardigheden je al in huis hebt om je problemen aan te pakken en daardoor resultaatgericht problemen gaat oplossen. Problemen worden zo op een hele concrete manier aangepakt en positieve veranderingen is in korte tijd zichtbaar.

Relatietherapie

Therapie waarbij je samen gaat werken aan de communicatie tussen elkaar.

Mindfulness

Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk – let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl je denkt of piekert over het verleden of de toekomst.


Kiezen voor de juiste vorm van therapie

Bij GOB Leiden richten we ons op uiteenlopende psychosociale hulpvragen. Dit kan van alles zijn. Het omgaan met dagelijkse stress, het behandelen van een burn-out of re-integratie bijvoorbeeld. Maar ook het verwerken van een (jeugd)trauma, het omgaan met een groot verlies of het aanpakken van angsten.

Samen met jou kijken we welke behandelmethode het beste bij jouw situatie past. Dit kan diepgaande gesprekstherapie zijn, coaching of EMDR-therapie. Natuurlijk is een combinatie van de verschillende therapievormen mogelijk. Al onze behandelmethoden zijn concreet, oplossingsgericht en praktisch toepasbaar. Zo kun jij zelf aan de slag met jouw mentale gezondheid, ook na afloop van het behandeltraject.

 

Direct contact met GOB Leiden – Praktijk voor psychologie

De eerste stap is genomen. Het bezoeken van deze website was de eerste horde. De vervolgstap: contact opnemen met GOB Leiden. Samen gaan we aan de slag met jouw mentale gezondheid.

GOB Leiden werkt o.a. samen met: