Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Therapie voor somberheid

In onze psychologen- en therapeutenpraktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk bieden we therapie voor mensen die te maken hebben met somberheid. Somberheid is een veelvoorkomende psychische klacht die kan leiden tot gevoelens van verdriet, hopeloosheid en verlies van interesse in dagelijkse activiteiten.

Hoe herken je somberheid?

Typische symptomen zijn:

  1. Aanhoudende gevoelens van neerslachtigheid
  2. Verlies van interesse in activiteiten die ooit plezierig waren
  3. Vermoeidheid
  4. Slaapproblemen
  5. Veranderingen in eetlust of gewicht
  6. Concentratieproblemen
  7. Gedachten aan zelfmoord of zelfbeschadiging.

Therapie voor somberheid

Therapie voor somberheid richt zich op het verkennen van de onderliggende oorzaken van de depressie, het aanleren van effectieve copingstrategieën en het aanpakken van negatieve denkpatronen. Door middel van psychosociale therapie, counselling, ACT, innerlijk kind-therapie en overige evidence-based benaderingen kunnen mensen leren om beter om te gaan met hun symptomen en hun welzijn te verbeteren.

Weet je niet wat je moet met dat sombere gevoel? Overvalt de somberheid je vaker dan je wilt? Wij bieden een ondersteunende en empathische omgeving waarin je kunt werken aan het herstellen van je mentale gezondheid en welzijn. Als je last hebt van symptomen van somberheid, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een kosteloze kennismakingsgesprek.

Kosten & Vergoeding

Meer informatie over de kosten van behandelingen bij Onze psychologenpraktijk GOB – en de mogelijkheden voor vergoeding vanuit de zorgverzekering – vind je op de pagina Tarieven & Vergoeding.

 

GOB Leiden werkt o.a. samen met: