Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Online therapie

Online therapie: flexibele hulp van onze psychologen en therapeuten in Leiden, Valkenburg en Katwijk

In een wereld waar tijd een schaars goed is, biedt online therapie een waardevolle oplossing om psychische ondersteuning te krijgen, zonder dat je je huis hoeft te verlaten. Bij onze praktijk bieden we deze moderne vorm van therapie aan als een vervanging van traditionele sessies of als aanvulling op je behandeltraject. Hieronder lees je alles wat je moet weten over online therapie en hoe het jou kan helpen.

Online therapie, wat is het?

Online therapie stelt je in staat om therapie te ontvangen via het internet, waarbij je via videobellen contact hebt met jouw zorgbehandelaar. Je ontvangt dezelfde kwalitatieve zorg als bij een behandeling op locatie, maar met het gemak van thuis zijn. Dit maakt online therapie bijzonder toegankelijk en comfortabel.

Online therapie en zijn voordelen

Online therapie brengt diverse voordelen met zich mee:
Geen reistijd: Bespaar tijd doordat je niet hoeft te reizen naar de praktijk.
Therapie in een vertrouwde omgeving: Kies zelf waar je de sessies wilt volgen, vanuit je eigen huis, favoriete parkbankje of keukentafel.
Flexibiliteit: Plan sessies gemakkelijk in en volg ze overal, op tijden die voor jou het beste uitkomen.
Duurzaamheid: Verminder je CO2-voetafdruk door niet te hoeven reizen naar een fysieke locatie.

Geschiktheid van online therapie

Online therapie is ideaal voor mensen met een drukke agenda of beperkte mobiliteit. Het is met name geschikt voor klachten zoals burn-out, spanning, schuldgevoelens, negatief zelfbeeld, werkgerelateerde kwesties en piekeren. Daarnaast is het nuttig voor persoonlijke groei, het stellen van grenzen en het vinden van balans en zingeving.

Effectiviteit van online therapie

Onderzoek heeft aangetoond dat online therapie net zo effectief kan zijn als face-to-face sessies. In onze praktijken hebben we ervaren dat online therapie vaak zelfs diepere resultaten oplevert, doordat cliënten zich comfortabeler voelen in hun eigen omgeving. Kijk daarom ook eens naar online EMDR therapie.

Kosten & Vergoeding

Veel zorgverzekeraars vergoeden psychosociale therapie en counselling, zowel online als op locatie, vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een kennismakingsgesprek bij onze praktijken is altijd kosteloos. Bekijk onze Tarieven & Vergoeding pagina voor meer informatie over kosten en vergoedingen.

Hoe werkt online therapie bij onze praktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk

Na jouw aanmelding nemen we snel contact op voor een kosteloos kennismakingsgesprek, waarin we je hulpvraag bespreken en de behandelmethoden toelichten. Als online therapie niet bij je past, helpen we je graag bij het vinden van een geschikte locatie in jouw buurt.

Onze psychologen & therapeuten

Online therapie

GOB Leiden werkt o.a. samen met: