Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Therapie overspannenheid

In onze psychologen- en therapeutenpraktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk bieden we therapie voor mensen die te maken hebben met overspannenheid. Overspannenheid, een voorloper op burn-out, is een ernstige vorm van stress die kan leiden tot uitputting, emotionele uitputting en verminderde prestaties op het werk of in het dagelijks leven.

Hoe herken je overspannenheid?

Het wordt gekenmerkt door symptomen zoals aanhoudende vermoeidheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, slaapproblemen, fysieke klachten zoals hoofdpijn en spierspanning en een verminderd gevoel van eigenwaarde. Mensen die overspannen zijn, ervaren vaak een gevoel van overweldiging en kunnen moeite hebben om normale dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Therapie overspannenheid: Welke therapievormen kunnen helpen?

Therapie voor overspannenheid richt zich op het verminderen van stress, het identificeren van de oorzaken van de overspannenheid en het aanleren van gezonde copingstrategieën. Door middel van psychosociale therapie, counselling, ACT, ontspanningstechnieken en overige evidence-based benaderingen, kunnen mensen leren stressoren te elimineren en beter om te gaan met stress, hun grenzen te bewaken en hun veerkracht te vergroten.

Kosten & Vergoeding

Meer informatie over de kosten van behandelingen bij onze praktijk – en de mogelijkheden voor vergoeding vanuit de zorgverzekering – vind je op de pagina Tarieven & Vergoeding.

Weg met dat overspannen gevoel. Laat ons helpen.

Wij bieden een ondersteunende en empathische omgeving waarin je kunt werken aan het herstellen van je mentale en fysieke welzijn. Als je last hebt van symptomen van overspannenheid, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een kosteloze kennismaking.

Psycholoog en relatietherapeut | Natalie

GOB Leiden werkt o.a. samen met: