Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

ACT therapie in Leiden, Valkenburg en Katwijk

ACT therapie of te wel Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een effectieve en diepgaande benadering om psychische problemen aan te pakken in onze psychologen- en therapeutenpraktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk. Deze vorm van therapie wordt erkend en vergoed door verschillende zorgverzekeraars, waardoor het toegankelijk is voor veel mensen die op zoek zijn naar professionele hulp.

Wat is ACT?

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een evidence-based vorm van psychotherapie die is gebaseerd op de principes van mindfulness en gedragsverandering. Het richt zich op het vergroten van psychologische flexibiliteit door het cultiveren van acceptatie, het vergroten van het bewustzijn van onze innerlijke ervaringen, en het nemen van actie in overeenstemming met onze diepere waarden en doelen. In plaats van te proberen om negatieve gedachten en gevoelens te elimineren, moedigt ACT ons aan om ze te erkennen, te accepteren en er effectief mee om te gaan, terwijl we tegelijkertijd actie ondernemen die consistent is met wat echt belangrijk voor ons is.

Wanneer pas je ACT toe?

ACT kan effectief zijn bij een breed scala aan psychische problemen en klachten, waaronder angststoornissen, depressie, chronische pijn, verslavingen, traumagerelateerde stoornissen, stressgerelateerde problemen, en problemen met zelfbeeld en zelfacceptatie. Het kan ook worden toegepast om persoonlijke relaties te verbeteren, emotionele veerkracht te vergroten, en algemeen welzijn te bevorderen. Of je nu worstelt met angstige gedachten, vastzit in een negatieve spiraal van zelfkritiek, of moeite hebt om richting te geven aan je leven, ACT biedt praktische tools en strategieën om verandering te bewerkstelligen en een betekenisvol leven te leiden.

Ontdek de voordelen van ACT en neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de vergoeding en het starten van een behandeltraject. We staan klaar om je te ondersteunen naar jouw doel dat in lijn is met je waarden en doelen.

Kosten & Vergoeding voor ACT-therapie

Meer informatie over de kosten van behandelingen en vergoedingsmogelijkheden vind je hier op onze website. Meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en neem de eerste stap naar een leven met minder angst.

 

Leiden, Valkenburg en Katwijk

Psycholoog en relatietherapeut | Natalie

Voordelen van ACT

1. Vergroot psychologische flexibiliteit: Door te leren hoe je kunt omgaan met lastige gedachten en gevoelens zonder erdoor overweldigd te worden, vergroot ACT onze veerkracht en flexibiliteit in het omgaan met uitdagende situaties.

2. Focus op persoonlijke waarden: ACT helpt ons te identificeren wat echt belangrijk voor ons is in het leven en moedigt ons aan om acties te ondernemen die in lijn zijn met deze diepere waarden en doelen.

3. Bevordert mindfulness: ACT integreert mindfulness-principes om ons te helpen bewuster en vollediger in het moment te leven, wat kan leiden tot een groter gevoel van rust en welzijn.

4. Effectieve coping-strategieën: Door acceptatie en toewijding aan verandering te combineren, biedt ACT concrete en praktische tools om beter om te gaan met stress, emoties en problemen in het dagelijks leven.

GOB Leiden werkt o.a. samen met: