Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Therapie Burn-out

Ervaar je een overweldigende uitputting, verminderde interesse in werk of andere activiteiten, en voel je je continu gestrest? Dan zou je kunnen lijden aan een burn-out. In de psychologen- en therapeutenpraktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk begrijpen we hoe slopend een burn-out kan zijn en bieden we gespecialiseerde therapieën aan om mensen te helpen herstellen. Hieronder vind je meer informatie over burn-out, hoe je het kunt herkennen en hoe therapie kan helpen.

Wat is een burn-out?

Een burn-out is een ernstige vorm van werkgerelateerde stress die leidt tot fysieke, emotionele en mentale uitputting. Het treedt op wanneer iemand langdurig overbelast raakt en niet meer in staat is om met de stress om te gaan. Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren, waaronder hoge werkdruk, gebrek aan controle over het werk, gebrek aan steun van collega’s of leidinggevenden, en conflicten op het werk.

Hoe herken je een burn-out?

Een burn-out kan zich op verschillende manieren manifesteren, maar enkele veelvoorkomende symptomen zijn:
– Aanhoudende vermoeidheid en uitputting, zowel fysiek als mentaal
– Gevoelens van cynisme en distantie ten opzichte van werk of andere activiteiten
– Verminderde prestaties op het werk
– Emotionele uitputting, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen
– Concentratieproblemen en geheugenverlies
– Fysieke klachten zoals hoofdpijn, spierpijn en maagklachten

Hoe kan therapie helpen bij een burn-out?

Therapie speelt een cruciale rol bij het herstel van een burn-out en het voorkomen van terugval. In onze praktijk bieden we verschillende therapieën aan die effectief kunnen zijn bij de behandeling van een burn-out, zoals psychosociale therapie, counselling, stressmanagementtechnieken, en mindfulness.

We werken samen met cliënten om de onderliggende oorzaken van de burn-out te identificeren, disfunctionele denkpatronen en gedragingen aan te pakken, en effectieve copingstrategieën te ontwikkelen. Dit kan onder meer het aanleren van assertiviteit, het stellen van grenzen, en het herstellen van een gezonde werk-privébalans omvatten.

Kosten & Vergoeding

Meer informatie over de kosten van burn-outtherapie bij psychologen- en therapeutenpraktijk – en de mogelijkheden voor vergoeding vanuit de zorgverzekering – vind je op de pagina Tarieven & Vergoeding.

Herstellen van je burn-out. Laat ons helpen.

Als je vermoedt dat je een burn-out hebt of als je al gediagnosticeerd bent en hulp nodig hebt bij je herstel, neem dan gerust contact op met onze praktijken in Leiden, Valkenburg en Katwijk. Onze ervaren therapeuten staan klaar om je te ondersteunen bij je herstelproces en je te helpen weer grip te krijgen op je leven.

In onze psychologenpraktijk kan je ook terecht met overspannenheidsklachten.

Psycholoog en relatietherapeut | Natalie

GOB Leiden werkt o.a. samen met: