Psychologen- en therapeutenpraktijk
 • Registercounsellor ABvC®
 • Register therapeut BCZ®
 • HQT®

Relatietherapie Leiden

Relatietherapie kan een uitkomst zijn als je er samen even niet meer uitkomt. Als je elkaar niet meer kunt vinden en samen ‘vast’ zit. Misschien zijn jullie al een tijdje bezig om de relatieproblemen op te lossen, maar is dat tot op heden nog niet gelukt. Een relatietherapeut helpt jullie om weer samen in gesprek te komen.

Aanmelden

Wat is relatietherapie? 

Relatietherapie is een vorm van therapie die je helpt te achterhalen waarom jullie relatie even niet lekker loopt. Waarom jullie elkaar niet meer begrijpen en/of vertrouwen. De therapie richt zich op het verminderen van communicatieproblemen en conflicten in een relatie. Door middel van relatietherapie kun je weer op een positieve en veilige manier met elkaar in gesprek komen.

Emotionally Focused Therapy (EFT) 

EFT (voluit Emotionally Focused Therapy) is een van de meest bekende vormen van relatietherapie. Het doel van deze therapie is om de verbinding tussen mensen te verbeteren. EFT gaat in op de gevoelens in de relatie, om zo inzicht te krijgen in de angsten en zorgen die er spelen. Psycholoog Natalie Spierings is binnen het team van GOB Leiden gespecialiseerd in deze vorm van relatietherapie.

Waarom relatietherapie?

Jullie relatie loopt niet soepel. Jullie hebben geprobeerd een oplossing te vinden, maar dit is helaas niet (voldoende) gelukt. Helemaal niet vreemd. Jullie zijn allebei anders. Individuen met een andere achtergrond en een eigen persoonlijkheid. Jullie hebben eigen behoeftes, wensen en voorkeuren. Dit komt soms even niet meer samen. Soms is de aanleiding voor de relatieproblemen direct aanwijsbaar; bijvoorbeeld wanneer er sprake is van ontrouw. Maar heel vaak weet je niet precies waar het mis gaat. Een relatietherapeut helpt jullie om de oorzaak te vinden en samen te werken aan de oplossing. En lijkt die er echt niet te zijn? Dan kan een relatietherapeut jullie helpen om in goede harmonie uit elkaar te gaan.

Individuele relatietherapie 

Wat als jouw partner niet in relatietherapie wil? Ook dan kan een relatietherapeut je helpen. Tijdens een-op-eensessies geeft de relatietherapeut je advies over de manier waarop je kunt omgaan met de relatieproblemen en de behoeften van je partner. Ook helpt de relatietherapeut je te reflecteren op jouw aandeel in de relatie. Een manier om jezelf te ontwikkelen en verbeteren.

Relatietherapie in Leiden – Psychologiepraktijk GOB Leiden 

In onze psychologiepraktijk in Leiden ligt de nadruk op het gesprek. Niemand heeft gelijk, niemand heeft ongelijk. We gaan samen op zoek naar de ingesleten patronen van jullie samen én de individuele patronen die de relatie in de weg zitten. Bij GOB Leiden vinden we het belangrijk dat er binnen een relatie ruimte is om jezelf te kunnen zijn. We gaan samen aan de slag om vanuit die ruimte een veilig en rustig gesprek te voeren, zonder dat de emoties hoog oplopen.

Wat kost relatietherapie? 

Wil je meer weten over de kosten voor relatietherapie, hiervoor verwijzen we je graag naar tarieven en vergoedingen.

Werken aan je relatie. Laat ons helpen. 

Hulp vragen is moeilijk, maar wij weten uit ervaring dat het helpt. Zoek je een relatietherapeut in omgeving Leiden? Neem dan vrijblijvend contact op met Natalie Spierings van psychologiepraktijk GOB Leiden. Jullie zijn – op korte termijn – van harte welkom voor een vrijblijvend (en kosteloos) kennismakingsgesprek.

Aanmelden

Relatietherapie kan onder meer behulpzaam zijn wanneer jullie het volgende bemerken:

 • Jij of jullie beide voelen geen verbinding meer
 • Jij of jullie bedie voelen je niet gehoord en/of gezien
 • Één van jullie beide is (mentaal/emotioneel) vreemdgegaan
 • Jullie merken dat jullie in een sleur zitten
 • Jij of jullie vinden dat er te vaak ruzie plaatsvindt tussen elkaar
 • Jij of jullie zien scheiden als de enige oplossing
 • Communicatieproblemen
 • Overige relatieproblemen

Neem hier contact op

 

 

GOB Leiden werkt o.a. samen met: