Psychologen- en therapeutenpraktijk met vergoeding
 • Registercounsellor ABvC®
 • Register therapeut BCZ®
 • HQT®

Overige therapieën – De methodieken

Bij Gezondheids- en Ontwikkelingsbureau maken we bij onze psychosociale therapie & counselling gebruik van onder andere de volgende erkende methodieken.

Cliëntgerichte therapie

Bij deze vorm van psychosociale therapie staat het inzicht van de cliënt in zichzelf centraal. Jij bent als cliënt de expert. Het is jouw leven en jij weet als geen ander wat je voelt, hoe je de dingen ziet en wat wel of niet voor jou werkt. Cliëntgerichte therapie richt zich het gehele therapietraject op de cliënt. Op jou dus. De rol als zorgverlener is om je hierin te faciliteren en je binnen jouw lijnen te ondersteunen.

Oplossingsgerichte therapie

Oplossingsgerichte therapie wordt meestal toegepast wanneer het probleem en de hulpvraag van een cliënt duidelijk zijn. Bij deze therapievorm wordt gekeken naar de hulpbronnen, de sterke vaardigheden en talenten die de cliënt al bezit. Hiermee gaan we aan de slag. Onze psychologen en therapeuten helpen je met het benutten van jouw sterke punten. Samen onderzoeken we welke vaardigheden je al in huis hebt om je problemen resultaatgericht aan te pakken. Bij deze therapievorm zijn positieve veranderingen vaak in korte tijd zichtbaar.

Positieve psychologie

Deze stroming binnen de psychologie richt zich op de positieve aspecten van het leven. Het is makkelijk om te blijven hangen in alles wat tegenzit en wat je tegenstaat. Deze manier van denken en doen heeft effect op de hormonen, waardoor we ons ook daadwerkelijk slechter gaan voelen. Door de nadruk te leggen op de positieve kanten van het leven, komt een heel nieuw arsenaal aan nieuwe mogelijkheden naar boven. Het helpt de cliënt de problemen vanuit een ander perspectief te zien en te groeien.

Overige therapieën

Lees hier meer over psychosociale therapie en counselling, EMDR, ACT, Coaching en relatietherapie. Of meld je aan voor een kennismakingsgesprek.

Onze psychologen & therapeuten

Leiden & Katwijk

Natalie

In de therapie vind ik het belangrijk om met elkaar als mens tot mens contact te hebben. Hierin is maatwerk belangrijk, normaliseren en erkent worden in je gevoelens, gedachtes en moeilijkheden.

Edwin

Het kan zijn dat jullie een sleur ervaren, uit verbinding zijn of een boost in jullie relatie nodig hebben. Of jullie zijn elkaar volledig kwijtgeraakt, jullie kunnen de vicieuze cirkel maar niet doorbreken, jullie hebben te vaak ruzie of misschien praten jullie niet meer met elkaar.

Utrecht

Fanny

Ik help jou met aandacht, respect en humor en wanneer nodig zal ik het niet laten je vriendelijk te confronteren. We starten met een gratis intake, waarin we kennis kunnen maken, jouw hulpvraag in kaart brengen en alvast een beetje aan de slag gaan.

Amsterdam-Oost

Moniek

Waar sta ik voor: Met respect, gelijkwaardigheid en volledige aandacht. Zonder oordeel, met begrip en een dosis flexibiliteit probeer ik jou op een positieve manier te begeleiden naar de voor jouw beste oplossing.

Simone

Mijn werkwijze is nooit een one-size-fits-all benadering ik kijk in samenspraak met jou wat jij nodig hebt.

Woerdense Verlaat

Nikolien

Ik ben betrokken, open, praktisch, creatief en met een dosis humor weet ik de vinger op de zere plek te leggen. We gaan naar het probleem achter het probleem. Ik werk niet met quick-fixes maar ga samen met jou voor een duurzame oplossing.

Eindhoven - Son en Breugel

Fanny

Ik help jou met aandacht, respect en humor en wanneer nodig zal ik het niet laten je vriendelijk te confronteren. We starten met een gratis intake, waarin we kennis kunnen maken, jouw hulpvraag in kaart brengen en alvast een beetje aan de slag gaan.

Deze vormen van therapie zijn doorgaans effectief bij het oplossen van en omgaan met:

 • Nare, onverwerkte herinneringen en jeugdtrauma’s
 • Stressklachten, verhoogde alertheid en burn-out
 • Angstklachten, spanningen en paniekgevoelens
 • Rouw en verlies
 • Slaapproblemen
 • Conflicten in werk- en privésfeer
 • Concentratieproblemen
 • Een kort lontje/vastlopen in gedrag of gevoel
 • Beschamende gebeurtenissen
 • Vervelende medische ervaringen
 • Zorgelijke gedachten
 • Schuldgevoel of negatief zelfbeeld

Meld je hier aan.

GOB Leiden werkt o.a. samen met: