Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Therapie bij paniekaanval

Paniekaanval kan een verlammende impact hebben op het dagelijks leven van mensen. Laat staat als je regelmatig last heb van paniekaanvallen. In onze psychologen- en therapeutenpraktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk bieden we therapie aan om individuen te helpen bij het omgaan met paniek en het herstellen van een gevoel van welzijn.

Wat is een paniekaanval en hoe herken je het?

Paniekaanvallen worden gekenmerkt door plotselinge en intense episodes van angst of paniek, die gepaard kunnen gaan met symptomen zoals hartkloppingen, kortademigheid, duizeligheid, trillen, zweten en een gevoel van onwerkelijkheid. Mensen die paniekaanvallen ervaren, kunnen ook last hebben van angsten voor de paniekaanvallen zelf, wat kan leiden tot vermijdingsgedrag en een verhoogd gevoel van angst en spanning.

Paniekaanval, hoe ga je ermee om?

Het omgaan met paniekaanvallen kan een uitdaging zijn, maar er zijn effectieve therapieën beschikbaar om individuen te helpen bij het beheersen van hun symptomen en het herwinnen van controle over hun leven. Onze ervaren therapeuten bieden een scala aan therapieën, waaronder Acceptance & Commitment Therapy (ACT), ontspanningstechnieken en EMDR-therapie die kunnen helpen bij het verminderen van paniekklachten en het opbouwen van coping-strategieën.

Welke therapieën kunnen helpen?

  1. Acceptance and Commitment Therapy (ACT): is een vorm van psychotherapie die effectief kan zijn bij het omgaan met paniekaanvallen. ACT richt zich op het vergroten van psychologische flexibiliteit door middel van zes kernprocessen: acceptatie, defusie, het zelf, het hier en nu, waarden en toegewijde actie. ACT biedt individuen tools en technieken om op een flexibele en bewuste manier om te gaan met paniekaanvallen, waardoor ze een betere kwaliteit van leven kunnen ervaren en hun welzijn kunnen verbeteren.
  2. Ontspanningstechnieken: Technieken zoals diepe ademhaling, progressieve spierontspanning en mindfulness kunnen helpen bij het verminderen van lichamelijke spanning en het bevorderen van een gevoel van kalmte en welzijn.
  3. EMDR-therapie: Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een therapeutische benadering die aanvankelijk werd ontwikkeld voor de behandeling van trauma, maar die ook effectief kan zijn bij het behandelen van paniekaanvallen.
  4. EMDR-therapie online: EMDR-therapie online werkt precies zoals EMDR-therapie in de praktjk. Echter, je bent flexibeler in je tijd en agendamogelijkheden.
  5. Psychosociale therapie en counselling: Psychosociale therapie en counselling helpt individuen voorzien van de nodige tools, inzichten en ondersteuning om paniekaanvallen te begrijpen, te beheren en te verminderen, waardoor ze een betere kwaliteit van leven kunnen ervaren en hun welzijn kunnen verbeteren.

Kosten & Vergoeding

Veel zorgverzekeraars bieden vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een kennismakingsgesprek bij onze praktijk is altijd kosteloos. Bekijk onze Tarieven & Vergoeding pagina voor meer informatie over de kosten en vergoedingen.

Psycholoog en relatietherapeut | Natalie

GOB Leiden werkt o.a. samen met: