Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Therapie voor grenzen bewaken en stellen

In de psychologen- en therapeutenpraktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk begrijpen we hoe belangrijk het is om grenzen te bewaken en te stellen voor een gezonde mentale en emotionele welzijn. Grenzen bewaken en stellen is essentieel om jezelf te beschermen tegen overbelasting, stress en het gevoel van overweldiging. Onze therapieën kunnen je helpen om deze vaardigheden te ontwikkelen en effectief toe te passen in je dagelijks leven.

Wat houdt bewaken en stellen van grenzen in?

Het bewaken en stellen van grenzen is het vermogen om je eigen persoonlijke, emotionele en fysieke grenzen te herkennen, te respecteren en te handhaven in interacties met anderen. Dit omvat het duidelijk communiceren van je behoeften, voorkeuren en grenzen, en het assertief reageren wanneer deze worden overschreden.

Hoe herken je het gebrek aan grenzen bewaken en stellen?

– Overmatige toezeggingen doen en moeite hebben om nee te zeggen
– Het gevoel hebben constant overweldigd of uitgeput te zijn door de eisen van anderen
– Gevoelig zijn voor manipulatie en het negeren van je eigen behoeften ten gunste van anderen
– Moeite hebben met het handhaven van persoonlijke ruimte en privacy
– Het ervaren van constante stress, angst of frustratie als gevolg van het niet bewaken van grenzen

Hoe kan therapie helpen bij het bewaken en stellen van grenzen?

Therapie kan een veilige en ondersteunende omgeving bieden waarin je kunt verkennen, begrijpen en versterken van je grenzenbewakings- en stelvaardigheden. We bieden verschillende technieken en benaderingen om je te helpen, waaronder psychosociale therapie, counselling en ACT.

Tijdens therapie leer je effectieve communicatievaardigheden, assertiviteitstechnieken en zelfzorgstrategieën die je in staat stellen om gezonde grenzen te stellen en te handhaven in verschillende situaties. Je zult ook werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen en zelfrespect, waardoor je beter in staat bent om voor jezelf op te komen en je eigen welzijn te beschermen.

Kosten & Vergoeding

Veel zorgverzekeraars bieden vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een kennismakingsgesprek bij onze praktijk is altijd kosteloos. Bekijk onze Tarieven & Vergoeding pagina voor meer informatie over de kosten en vergoedingen.

Als je merkt dat je moeite hebt met het bewaken en stellen van grenzen en hierbij hulp nodig hebt, neem dan gerust contact op met onze praktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk.

GOB Leiden werkt o.a. samen met: