Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Migrainebegeleiding in Leiden, Valkenburg en Katwijk

In onze psychologen- en therapeutenpraktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk bieden we gespecialiseerde begeleiding voor mensen die lijden aan migraine. Migrainebegeleiding is een vorm van therapie die zich richt op het omgaan met en verminderen van migraineklachten door middel van verschillende technieken en interventies.

Migrainebegeleiding, wanneer wordt het toegepast?

Deze therapie wordt toegepast bij mensen die regelmatig last hebben van migraineaanvallen en die behoefte hebben aan ondersteuning om hiermee om te gaan. Migraine kan gepaard gaan met verschillende symptomen, waaronder ernstige hoofdpijn, misselijkheid, overgevoeligheid voor licht en geluid, en visuele verstoringen. Deze klachten kunnen het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden en het vermogen om normaal te functioneren belemmeren.

Hoe ziet migrainebegeleiding eruit?

Tijdens migrainebegeleiding leren cliënten effectieve strategieën en technieken om de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen te verminderen, om te gaan met pijn en ongemak tijdens een aanval en om hun algehele kwaliteit van leven te verbeteren. Dit kan onder meer mindfulness-technieken, stressmanagement, ontspanningsoefeningen en cognitieve gedragstherapie omvatten.

Toegevoegde waarde van migrainebegeleiding

De voordelen van migrainebegeleiding zijn divers. Ten eerste kan het helpen om de frequentie, duur en intensiteit van migraineaanvallen te verminderen, waardoor cliënten minder vaak worden getroffen en beter kunnen functioneren in het dagelijks leven. Daarnaast biedt het cliënten de mogelijkheid om effectief om te gaan met migraineklachten wanneer ze zich voordoen, waardoor ze meer controle krijgen over hun gezondheid en welzijn.

Door middel van individueel afgestemde begeleiding en ondersteuning in onze praktijk streven we ernaar om cliënten te helpen een beter begrip te krijgen van hun migraine, effectieve copingstrategieën te ontwikkelen en hun algehele welzijn te verbeteren.

Kosten & Vergoeding

Veel zorgverzekeraars bieden vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een kennismakingsgesprek bij onze praktijken is altijd kosteloos. Bekijk onze Tarieven & Vergoeding pagina voor meer informatie over de kosten en vergoedingen.

Hoe werkt migrainebegeleiding bij onze praktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk

Na jouw aanmelding nemen we snel contact op om een kosteloos kennismakingsgesprek in te plannen waarin we je hulpvraag bespreken en de behandelmethoden toelichten. Dit kan in de praktijk maar ook online.

Bij onze psychologiepraktijk is er geen wachtlijst voor migrainegebeleiding.

Leiden, Valkenburg en Katwijk

Psycholoog en relatietherapeut | Natalie

In de therapie kijken we naar

  1. Zingeving
  2. Voeding
  3. Beweging
  4. Slaap
  5. Rust en Regelmaat
  6. Verlies en Rouw
  7. Schermtijd

We werken in samenwerking met Pacea: Migraine is een veelvoorkomende en complexe aandoening. Hoewel een gezonde levensstijl steeds meer erkend wordt als een effectieve behandeling, wordt migraine in de reguliere zorg voornamelijk behandeld met medicatie. Hierdoor blijven belangrijke behandelopties vaak onbenut, terwijl iedereen met migraine het recht heeft om een gezonde levensstijl als behandeling in te zetten.

Het verhaal van Pacea begint bij Wardell Amerika, een neuroloog in opleiding die dagelijks mensen met migraine behandelt. Hoewel hij is opgeleid om migraine voornamelijk met medicatie te behandelen, realiseert Wardell zich al snel dat medicijnen niet altijd effectief zijn en soms vervelende bijwerkingen met zich meebrengen. Dit doet hem zich afvragen of er andere behandelingen mogelijk zijn dan alleen medicatie.

Als enthousiaste voorstander van een gezonde levensstijl, duikt Wardell in de wetenschappelijke literatuur. Tot zijn verbazing ontdekt hij dat er veel bewijs is dat een gezonde levensstijl kan helpen bij het verbeteren van migraine. Hij besluit zijn patiënten holistisch te behandelen, met de nadruk op een gezonde levensstijl. En met succes! Niet alleen voelen zijn patiënten zich beter gehoord, maar ze ervaren ook verbetering die medicijnen hen niet hebben kunnen bieden.

Omdat de kracht van een gezonde levensstijl nog relatief onbekend is, besluit Wardell deze kennis breed te verspreiden. In 2018 richt hij Pacea op, dé migraine leefstijlgemeenschap van Nederland. Sindsdien helpt hij samen met zijn team van deskundigen mensen met migraine om de levensstijl te ontdekken die hun klachten kan verbeteren.

Het is onze visie dat iedereen met migraine de mogelijkheid moet hebben om de aandoening met een gezonde levensstijl te behandelen. Onze missie is om mensen met migraine te informeren en te motiveren om een gezonde levensstijl als behandeling in te zetten. We zijn verheugd om steeds meer mensen met migraine in onze warme gemeenschap te verwelkomen.

Pacea gaat verder daar waar de reguliere zorg ophoudt en helpen je de levensstijl te vinden die jouw migraine kan verbeteren. In onze ondersteunende omgeving begrijpen we wat je doormaakt en zijn we er voor jou!

Tarieven & Vergoeding

Een kennismaking bieden we kosteloos aan in onze psychologen- en therapeutenpraktijk. Meer informatie over de taarieven en vergoedingsmogelijkheden bieden we aan op onze pagina Tarieven & Vergoeding.

GOB Leiden werkt o.a. samen met: