Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Therapie onzekerheid

In onze psychologen- en therapeutenpraktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk bieden we therapie voor mensen die worstelen met gevoelens van onzekerheid. Onzekerheid kan verschillende aspecten van het leven beïnvloeden en kan leiden tot gevoelens van angst, twijfel en gebrek aan zelfvertrouwen.

Wat is onzekerheid?

Het wordt gekenmerkt door een gebrek aan vertrouwen in jezelf, je capaciteiten en je beslissingen. Mensen die onzeker zijn, kunnen moeite hebben om zichzelf te waarderen, hun mening te uiten en assertief op te treden in sociale situaties. Ze kunnen ook gevoelig zijn voor kritiek en constant twijfelen aan zichzelf.

Hoe herken je onzekerheid?

Het kan zich manifesteren in verschillende gedragingen en gedachten, zoals vermijding van nieuwe situaties, perfectionisme, het constant zoeken naar bevestiging van anderen, het vergelijken van jezelf met anderen en het vermijden van risico’s.

Therapie onzekerheid: welke therapievormen kunnen helpen?

Therapie voor onzekerheid richt zich op het verkennen van de onderliggende oorzaken van deze gevoelens, het identificeren en uitdagen van negatieve denkpatronen en het ontwikkelen van zelfvertrouwen en zelfcompassie. Door middel van psychosociale therapie, counselling, ACT, Innerlijk kind-therapie en overige evidence-based technieken, kunnen mensen leren om hun onzekerheid te overwinnen en positiever over zichzelf te gaan denken.

Behandeling bij onzekerheid

Twijfel je vaak of je de dingen in het leven goed aanpakt? Heb je weinig zelfvertrouwen en vraag jij je vaak af of je ‘goed genoeg’ bent? Blijf daar dan niet mee rondlopen. Bij onze psychologenpraktijk helpen we jou bij het ontdekken van de oorzaken van jouw onzekerheid en het opbouwen van zelfvertrouwen. We bieden een ondersteunende en empathische omgeving waarin je kunt werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen en het overwinnen van je onzekerheid. Als je worstelt met gevoelens van onzekerheid, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Kosten & Vergoeding

Meer informatie over de kosten van behandelingen bij psychologenpraktijk GOB – en de mogelijkheden voor vergoeding vanuit de zorgverzekering – vind je op de pagina Tarieven & Vergoeding.

 

Psycholoog en relatietherapeut | Natalie

GOB Leiden werkt o.a. samen met: