Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Therapie vermoeidheidsklachten

Vermoeidheidsklachten kunnen een ernstige impact hebben op je dagelijks functioneren en je levenskwaliteit aanzienlijk verminderen. In de psychologen- en therapeutenpraktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk bieden we gespecialiseerde therapieën aan om mensen te helpen bij het omgaan met vermoeidheid en het vinden van effectieve oplossingen. Hieronder vind je meer informatie over vermoeidheidsklachten, hoe je ze kunt herkennen en hoe therapie kan helpen.

Wat zijn vermoeidheidsklachten?

Vermoeidheidsklachten worden gekenmerkt door een aanhoudend gevoel van extreme vermoeidheid dat niet verdwijnt na rust of slaap. Deze vermoeidheid kan zowel fysiek als mentaal zijn en kan gepaard gaan met andere symptomen zoals lusteloosheid, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en slaapproblemen. Vermoeidheid kan vele oorzaken hebben, waaronder stress, overbelasting, burn-out, depressie, angst, chronische ziekten en een slechte levensstijl.

Hoe herken je vermoeidheidsklachten?

Vermoeidheidsklachten kunnen zich op verschillende manieren manifesteren, afhankelijk van de persoon en de onderliggende oorzaak. Enkele veelvoorkomende symptomen van vermoeidheid zijn:
– Aanhoudend gevoel van uitputting, zelfs na rustperiodes
– Moeite met concentratie en focus
– Lusteloosheid en gebrek aan energie
– Slaapproblemen zoals slapeloosheid of juist overmatige slaperigheid
– Verminderde motivatie en interesse in activiteiten

Hoe kan therapie helpen bij vermoeidheidsklachten?

In onze praktijk bieden we diverse therapieën aan die kunnen helpen bij het omgaan met vermoeidheidsklachten, afhankelijk van de specifieke oorzaak en de behoeften van de cliënt. Enkele therapieën die effectief kunnen zijn bij vermoeidheid zijn psychosociale therapie, counselling, ACT en ontspanningstechnieken.

We werken samen met cliënten om de onderliggende oorzaken van vermoeidheid te identificeren en effectieve strategieën te ontwikkelen om ermee om te gaan. Dit kan onder meer het aanleren van stressmanagementtechnieken, het verbeteren van slaapgewoonten, het stellen van realistische doelen en het herstructureren van negatieve gedachten omvatten.

Als je worstelt met vermoeidheidsklachten en behoefte hebt aan professionele ondersteuning, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze praktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk. Onze ervaren therapeuten staan klaar om je te helpen bij het vinden van effectieve oplossingen en het verbeteren van je welzijn en levenskwaliteit.

Kosten & Vergoeding

Veel zorgverzekeraars bieden vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een kennismakingsgesprek bij onze praktijk is altijd kosteloos. Bekijk onze Tarieven & Vergoeding pagina voor meer informatie over de kosten en vergoedingen.

GOB Leiden werkt o.a. samen met: