Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Therapie voor negatief zelfbeeld

In onze psychologen- en therapeutenpraktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk bieden we gespecialiseerde therapie voor mensen met een negatief zelfbeeld. Een negatief zelfbeeld kan een diepgaande invloed hebben op verschillende aspecten van iemands leven, waardoor het moeilijk kan zijn om geluk en voldoening te vinden.

Wat is een negatief zelfbeeld?

Het wordt gekenmerkt door een constante negatieve kijk op jezelf, waarbij je jezelf bekritiseert, je prestaties minimaliseert en je eigen waarde in twijfel trekt. Mensen met een negatief zelfbeeld kunnen zichzelf als waardeloos, incompetent of onwaardig beschouwen, ongeacht hun prestaties of successen.

Hoe herken je een negatief zelfbeeld?

Het kan in verschillende manieren tot uiting komen; zoals perfectionisme, vermijding van sociale situaties, moeite met het ontvangen van complimenten, overmatige zelfkritiek en gevoelens van ontoereikendheid.

Therapie voor een negatief zelfbeeld

Therapie voor een negatief zelfbeeld richt zich op het verkennen van de onderliggende oorzaken van deze negatieve overtuigingen, het identificeren en uitdagen van negatieve denkpatronen, en het ontwikkelen van zelfcompassie en zelfacceptatie. Door middel van psychosociale therapie, counselling, ACT en andere evidence-based technieken, kunnen cliënten leren om hun zelfbeeld te verbeteren en positiever over zichzelf te gaan denken.

We bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt werken aan het verbeteren van je zelfbeeld en het vergroten van je zelfvertrouwen. Als je worstelt met een negatief zelfbeeld, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een kosteloze kennismaking.

Kosten & Vergoeding

Veel zorgverzekeraars bieden vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een kennismakingsgesprek bij onze praktijk is altijd kosteloos. Bekijk onze Tarieven & Vergoeding pagina voor meer informatie over de kosten en vergoedingen.

GOB Leiden werkt o.a. samen met: