Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Online EMDR therapie

Online EMDR therapie wordt aangeboden in onze psychologen- en therapeutenpraktijk in Leiden, Valkenburg en Katwijk, een effectieve behandeling voor diverse psychische klachten. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, een therapeutische benadering die gericht is op het verwerken van traumatische ervaringen en het verminderen van de emotionele lading die daarmee gepaard gaat.

Bij welke klachten kan online EMDR-therapie worden toegepast

Deze therapie wordt toegepast bij uiteenlopende klachten, waaronder posttraumatische stressstoornis (PTSS), angststoornissen, fobieën, depressie, en andere traumagerelateerde symptomen. Online EMDR is met name geschikt voor mensen die niet in staat zijn om persoonlijk naar de praktijk te komen of die de voorkeur geven aan behandeling vanuit huis. Het kan ook handig zijn voor mensen met een drukke agenda, omdat het flexibel kan worden ingepland.

Hoe werkt online EMDR-therapie

Het proces van online EMDR omvat het herinneren van traumatische gebeurtenissen terwijl de therapeut verschillende stimulaties aanbiedt, zoals oogbewegingen, handtikken of auditieve signalen. Dit helpt om de herinneringen aan de gebeurtenis te herstructureren en de emotionele reacties erop te verminderen. Door deze herverwerking kunnen cliënten verlichting ervaren van symptomen en een verbetering van hun algehele welzijn.

Online EMDR-therapie en de voordelen

De voordelen van online EMDR zijn onder meer de toegankelijkheid en flexibiliteit van de therapie, het vermogen om vanuit huis behandeling te ontvangen, en de effectiviteit ervan bij het verminderen van klachten. Bij onze praktijk staan ervaren therapeuten klaar om cliënten te begeleiden bij online EMDR-sessies, waarbij de privacy en het comfort van de cliënt te allen tijde worden gewaarborgd.

 

Kosten & Vergoeding

Meer informatie over de kosten van behandelingen en vergoedingsmogelijkheden vind je hier op onze website. Meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en neem de eerste stap naar een leven met minder angst.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over online EMDR-behandelingen. Wil je liever EMDR-therapie in de praktijk, lees hier meer.

Online EMDR-therapeut

Vereisten voor online EMDR-sessies

1. Stabiele internetverbinding

2. Een ruim, breed computerscherm (geen telefoon of tablet) op ooghoogte, uitgerust met een camera en microfoon

3. Basiskennis van het gebruik van een computer

4. Jouw omgeving is veilige en rustig, vrij van afleiding door externe prikkels of personen, en mag niet gestoord worden tijdens de sessie

5. Uitschakelen van pop-ups en meldingen op de computer

6. Telefoon op stilstand

7. Toewijding aan het proces en het vermogen om de instructies op te volgen

Bij bepaalde ernstige aandoeningen zoals persoonlijkheidsstoornissen, ernstige dissociatieve symptomen, psychotische klachten, acute suïcidaliteit, zelfverwondend gedrag en agressieproblemen wordt online EMDR niet aanbevolen.

GOB Leiden werkt o.a. samen met: