Psychologen- en therapeutenpraktijk met vergoeding
 • Registercounsellor ABvC®
 • Register therapeut BCZ®
 • HQT®

Therapie relatieproblemen

Soms kom je er samen even niet meer uit. Relatietherapie kan dan een uitkomst zijn. Misschien zijn jullie al een tijdje bezig om de relatieproblemen op te lossen, maar zitten jullie ‘vast’. Een relatietherapeut helpt jullie om weer samen in gesprek te komen.

Wat is relatietherapie? 

Relatietherapie is een vorm van therapie die je helpt ontdekken waarom jullie relatie niet lekker loopt. Waarom het begrip en vertrouwen verdwenen is. Relatietherapie richt zich op het verhelpen van communicatieproblemen en het verminderen van conflicten in een relatie.

Waarom in therapie bij relatieproblemen?

Jullie hebben al een tijdje relatieproblemen. De dingen lopen niet soepel en samen een oplossing vinden is tot op heden niet gelukt. Het gebeurt in de beste relaties. Jullie zijn tenslotte individuen met een eigen persoonlijkheid en andere achtergrond. Soms komen jullie behoeftes, wensen en voorkeuren even niet meer samen. De oorzaak van relatieproblemen kan duidelijk zijn; denk aan ontrouw. Maar veel vaker is de oorzaak helemaal niet zo duidelijk. Een relatietherapeut kan in beide gevallen helpen bij het vinden van een oplossing.

 

Relatietherapie in Leiden, Katwijk en Utrecht 

In onze psychologiepraktijk ligt de nadruk op het gesprek. Hierbij kiezen we geen partij. Samen onderzoeken we welke ingesleten patronen jullie samen hebben, maar ook welke individuele patronen de relatie in de weg zitten. We gaan samen aan de slag om vanuit een veilig en rustig gesprek te zoeken naar oorzaken en oplossingen, zonder dat de emoties hoog oplopen.

Wat kost relatietherapie?

Hiervoor verwijzen we je graag naar onze tarieven.

Werken aan je relatieproblemen. Laat ons helpen. 

Onze relatietherapeuten helpen je graag bij het oplossen van jullie relatieproblemen. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze psychologiepraktijk via onderstaande aanmeldknop . Jullie zijn – op korte termijn – van harte welkom voor een vrijblijvend (en kosteloos) kennismakingsgesprek.

Aanmelden

 


 

Onze relatietherapeuten

Leiden

Natalie

In de therapie vind ik het belangrijk om met elkaar als mens tot mens contact te hebben. Hierin is maatwerk belangrijk, normaliseren en erkent worden in je gevoelens, gedachtes en moeilijkheden.

Edwin

Het kan zijn dat jullie een sleur ervaren, uit verbinding zijn of een boost in jullie relatie nodig hebben. Of jullie zijn elkaar volledig kwijtgeraakt, jullie kunnen de vicieuze cirkel maar niet doorbreken, jullie hebben te vaak ruzie of misschien praten jullie niet meer met elkaar.

Utrecht

Fanny

Ik help jou met aandacht, respect en humor en wanneer nodig zal ik het niet laten je vriendelijk te confronteren. We starten met een gratis intake, waarin we kennis kunnen maken, jouw hulpvraag in kaart brengen en alvast een beetje aan de slag gaan.

Eindhoven - Son en Breugel

Fanny

Ik help jou met aandacht, respect en humor en wanneer nodig zal ik het niet laten je vriendelijk te confronteren. We starten met een gratis intake, waarin we kennis kunnen maken, jouw hulpvraag in kaart brengen en alvast een beetje aan de slag gaan.

Relatietherapie kan onder meer behulpzaam zijn wanneer jullie het volgende bemerken:

 • Jij of jullie beide voelen geen verbinding meer
 • Jij of jullie bedie voelen je niet gehoord en/of gezien
 • Één van jullie beide is (mentaal/emotioneel) vreemdgegaan
 • Jullie merken dat jullie in een sleur zitten
 • Jij of jullie vinden dat er te vaak ruzie plaatsvindt tussen elkaar
 • Jij of jullie zien scheiden als de enige oplossing
 • Communicatieproblemen
 • Overige relatieproblemen

Neem hier contact op

 

 

GOB Leiden werkt o.a. samen met: