Vaak liggen er diepe en doorgaans goed oplosbare psychosociale drempels onder iemand zijn hulpvraag. Ik vind het belangrijk om terug te gaan naar de kern. Veelal ligt dit in bijvoorbeeld de kindertijd, jeugd of ervaringen met de verzorgers. Hierdoor zijn veelal (vaak onbewuste) vaste patronen ontstaan, zit er veel pijn en maakt het dat je hedendaags tegen moeilijkheden aanloopt. Ook vind ik het belangrijk om met elkaar als mens tot mens contact te hebben. Hierin is maatwerk belangrijk, normaliseren en erkent worden in je gevoelens, gedachtes en moeilijkheden. Het leven is niet perfect en soms heel lastig. Daarbij ben ik er ook van overtuigd dat het net zo belangrijk is om oplossingsgericht, concreet en praktisch in actie te komen. Met onder andere mijn expertise in het EMDR kunnen we een extra slag slaan wanneer praten je niet uit de emotionele vicieuze cirkel haalt.
Veel zorgverzekeraars vergoeden psychosociale therapie en counselling (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende zorgverzekering. Deze therapievormen vallen onder de ‘alternatieve geneeswijzen’.
Let op! Een intakegesprek, groepsbehandeling of niet medische behandeling, zoals relatietherapie, komen niet in aanmerking voor vergoeding.
Ik ben onder andere als registercounselors ABvC® aangesloten bij de beroepsvereniging ABvC, de Algemene Beroepsvereniging voor Counsellers en als psychosociaal therapeut bij de beroepsvereniging RBCZ, het kwaliteitsregister voor vakkundige therapeuten. Dit betekent dat er aan bepaalde eisen moet worden voldaan. Opleiding, bijscholing, supervisie en intervisie zijn de minimale eisen die de ABvC stelt om kwaliteit te kunnen waarborgen. Daarnaast staan de gedragscode en het klachtenregelement (SCAG) garant voor de juiste uitoefening van het beroep van counsellor.
Hiermee voldoet Natalie aan de juiste voorwaarden, waardoor onze behandelingen in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Op voorlichtings- en vergelijkingswebsite Zorgwijzer vind je meer informatie over de vergoeding van psychosociale therapie en de vergoeding van counselling. Om volledige zekerheid te hebben over (gedeeltelijke) vergoeding, is het verstandig om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.
Zie de pagina tarieven en vergoedingen voor meer informatie.