Stress-management Vitaliteitsprogramma

flexibel jaarprogramma dat personeel, middels on- en offline counseling en training, gezond houdt

Stress-management vitaliteitsprogramma

Het stress-management vitaliteitsprogramma gaat in op de belangrijkste knelpunten van deze tijd en maatschappij; hoe ga je effectief en adequaat om met stress? Hoe voorkom je een burn-out? Hoe behoud je balans tussen je werk en privé leven? Kortom; hoe blijf je vitaal en geestelijk gezond?

 

Redenen van (langdurig) ziekteverzuim en verloop

(Hoog) ziekteverzuim en verloop ligt veelal aan de volgende factoren; personeel maakt meer overuren dan voorheen, de deadlines nemen toe, er wordt vaker werk mee naar huis genomen (zoals e-mailts blijven checken en telefonische bereikbaarheid) en er zijn meer taken bij gekomen. Daar komt bij dat personeel nog steeds een balans aan het zoeken is in de omgang van de digitale wereld waarin we zitten. 

Ook beroepen met de volgende bepaalde randvoorwaarden zijn een risico voor (langdurig) uitval; onregelmatige (lange) werkdagen en/of een hoge mate aan klantencontact? 

12%

Wist je dat maar 12% zich bevlogen in zijn werk? Hierdoor is de kans op overspannenheid en burn-out behoorlijk groot. De bovengenoemde zaken vergroten die kans alleen nog maar meer. Het balans tussen energiegevende werkzaamheden en draaglast en energievretende taken is dan volledig weg. 

Bevlogen personeel voelt zich door de werkgever gezien en heeft voldoende vitale ondersteuning om (langdurig) uitval te voorkomen.

 

Voordelen gezond personeel

Echter hoeven de redenen van hoog ziekteverzuim en verloop van personeel geen reden te zijn. Het gaat om het Balans tussen draagkracht en draaglast. Energiegevende werkfactoren tegenover energievretende factoren.

Wanneer dat balans er is, is gezond en vitaal personeel productiever, organisatie is winstgevender en klanten zijn tevredenen. Uiteraard wijzen tal van wetenschappelijke onderzoeken uit dat organisaties met gezond en vitaal personeel een lager ziekteverzuim en verloop van personeel hebben.  

 • Voor welke werkgever?

  Kleine groep personeel in dienst heeft; Afdelingen met een hoge verloop (horeca); Het belang van gezond personeel inziet; Gezond personeel hoog in vaandal heeft staan.

 • Waarom zou dit voor jouw interessant zijn?

  Wellicht wil je wel investeren een in vitale basis van jouw personeel. Maar de financiële opsomming van individuele trajecten, jaarlijkse trainingen, persoonsgebonden ontwikkelingsbudgetten kost gewoonweg te veel geld of de kosten baten afweging staat niet in balans.

 • Hoe werkt het?

  Elke werkgever heeft andere behoeftes voor zijn personeel. Het programma blijft dan ook maatwerk. Daarom is het mogelijks middels losse modules het volledige programma samen te stellen. Zo heb je altijd een optimale afstelling dat volledig aansluit op de behoeftes van jouw personeel. 

Het Stress-Management Vitaliteitsprogramma

Module Online Ondersteuning

599 / jaar
 • 12 maanden online ondersteuning voor het gehele personeel

Voor jouw gehele personeel is de online ondersteuning middels een privé platform beschikbaar. Dit stelt jouw personeel in staat om 24/7 online aan de slag te gaan met het programma.

De invulling van opdrachten is op maat. De opdrachten zijn gericht op vitaliteits-, ontspannings- en stress-management.  Tijdens het intakegesprek er gekeken naar de samenstelling van opdrachten. Elk kwartaal wordt er een programma van vier weken aangeboden. De opdrachten zijn aangepast op de wensen en behoefte van de organisatie.  

Tevens is het mogelijk om gedurende het kwartaal opdrachten toe te voegen of te wijzigen. Hiervoor wordt een de reguliere uurprijs gehanteerd.

Module Training

297,- / per kwartaal
 • Dagdeel training per kwartaal (max 20 p.)

Eens per kwartaal wordt er voor het personeel een live training georganiseerd. Het onderwerp van de training is afhankelijk van de behoefte van het personeel en de wens van de werkgever. De training zal drie uur beslaan en is zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds in te plannen. 

Module Counseling

440,- / p.p. p.j.
 • 4 counselingsessies p.p. per jaar

Elk personeelslid heeft te maken met problemen die van invloed zijn op het werkleven en vice versa. Hierdoor is counseling gericht op vitaliteit, ontspannings en stress-management van belang.

Counseling wordt concreet, praktisch en oplossingsgericht ingezet om eventuele belemmeringen en/of negatieve denk- en gedragspatronen te doorbreken. 

De gesprekken zijn op locatie mogelijk, maar ook in de praktijk of middels beeldbellen. 

Hoe gaan we te werk?

De eerste stap is uiteraard een kosteloze kennismakingsgesprek. Hierin gaan we samen kijken wat jouw personeel nodig heeft en hoe jouw organisatie dan kan bieden. Aan de hand hiervan worden de flexibele modules op elkaar afgestemd en ontvang je een offerte. Afhankelijk van per wanneer je de offerte wilt laten ingaan kan jouw personeel de vruchten van het programma plukken.