Psychologen- en therapeutenpraktijk
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Relatietherapie bij GOB Leiden

Het duurt gemiddeld 6 jaar voordat koppels aan de bel trekken in de vorm van therapie. Tegen die tijd lijken de ontstaande patronen tussen jullie ondoorbreekbaar en emoties lopen bij bijna elk gesprek direct op. Of bemerken jullie dat er andere vormen van relatieproblemen aanwezig zijn?

Laten we eerlijk zijn; mogelijk voel jullie beide geen buffer meer, zijn jullie moe van het meebewegen en het gevoel te moeten inleveren. Alweer.

Hoe ziet relatietherapie er uit?

In relatietherapie bij GOB Leiden vinden wij het belangrijk dat er ruimte moet zijn om jezelf te zijn. En vanuit daar samen een effectief gesprek te voeren zonder dat altijd de emoties hoog moeten oplopen om elkaar te horen. Je eigen overtuigingen en eigenaardigheden mag hebben en soms verschil jullie beide gewoon van mening. Maar hoe mag dit er zijn en voelt jullie relatie tegelijkertijd in balans?

Het eerste doel is dan ook de communicatie tussen elkaar te begrijpen en hierin inzichten in te bieden. Daarbij is het ook belangrijk om de onderste laag ook naar boven te halen. Waarom communiceer je op die manier, wat zijn de gevoelens die onduidelijk lijken, waar liggen de echte behoeftes en hoe ga je opnieuw met elkaar in gesprek vanuit deze inzichten.

 

Wanneer kies je niet voor relatietherapie bij GOB Leiden?

Bij GOB Leiden wordt er geen scheidsrechter of politieagentje gespeeld. We laten jullie ook niet in een specifiek keursjas passen.

 

Heb je vragen of willen jullie een intakegesprek inplannen kan je je aanmelden. Bemerk je dat je behoefte hebt aan individuele therapie is dat ook mogelijk.

Relatietherapie kan onder meer behulpzaam zjn wanneer jullie het volgende bemerken:

  • Communicatieproblemen
  • Jullie voelen je niet gezien of gehoord
  • Sleur
  • Ontevreden met intimiteit
  • Overige relatieproblemen

 

Neem hier contact op

GOB Leiden werkt o.a. samen met: