Psychologen- en therapeutenpraktijk zonder wachtlijst
  • Registercounsellor ABvC®
  • Register therapeut BCZ®
  • HQT®

Relatietherapie Leiden, Valkenburg en Katwijk

Relatietherapie, hoe zit dat? Relatietherapie in Leiden, Valkenburg en Katwijk voor professionele begeleiding. Bij onze psychologen- en therapeutenpraktijk bent u aan het juiste adres. Wij begrijpen dat relaties soms uitdagend kunnen zijn en dat het belangrijk is om hieraan te werken met de juiste ondersteuning.

Ons ervaren team van psychologen en therapeuten staat klaar om koppels te begeleiden bij het verbeteren van hun relatie en het oplossen van eventuele problemen. Of het nu gaat om communicatieproblemen, vertrouwenskwesties, of andere uitdagingen, wij bieden op maat gemaakte relatietherapie die is afgestemd op de behoeften van u en uw partner.

Hoe werkt relatietherapie

Door middel van empathie, begrip en professionele begeleiding helpen wij jou om de verbinding met jouw partner te versterken en samen te werken aan een gezonde en gelukkige relatie.

  1. Intakegesprek: De eerste stap is een intakegesprek waarin de therapeut de geschiedenis van de relatie en de problemen die zich voordoen, bespreekt. Dit is ook een kans voor de therapeut om de doelen van de therapie te begrijpen en een behandelplan op te stellen.
  2. Communicatieverbetering: Een van de belangrijkste aspecten van relatietherapie is het verbeteren van de communicatie tussen partners. Dit omvat het leren luisteren naar elkaar, het uiten van gevoelens op een constructieve manier, en het ontwikkelen van effectieve conflictresolutievaardigheden.
  3. Identificeren van patronen: De therapeut helpt bij het identificeren van negatieve patronen en dynamieken die zich herhalen in de relatie. Dit kan bijvoorbeeld gaan over vermijdingsgedrag, het vastlopen in ruzies, of het niet kunnen uiten van behoeften.
  4. Conflictoplossing: Relatietherapie omvat het leren van vaardigheden om conflicten op een gezonde manier op te lossen. Dit kan onder meer het leren van compromissen, empathisch luisteren naar elkaars standpunten, en het ontwikkelen van respect voor elkaars behoeften en grenzen.
  5. Heropbouw van vertrouwen: Als er vertrouwensproblemen zijn in de relatie, zal de therapeut werken aan het herstellen van dit vertrouwen door middel van open communicatie, transparantie en het nakomen van afspraken.
  6. Onderhoud en follow-up: Nadat de belangrijkste doelen zijn bereikt, kan relatietherapie zich richten op het onderhouden van de bereikte vooruitgang en het voorkomen van terugval. Dit kan betekenen dat er follow-up sessies plaatsvinden om de relatie te blijven versterken.

Het succes van relatietherapie hangt vaak af van de bereidheid van beide partners om samen te werken, open te staan voor verandering, en zich in te zetten voor het verbeteren van de relatie. De therapeut fungeert als een neutrale mediator en gids in dit proces, en biedt de nodige ondersteuning en begeleiding om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Wanneer kan je denken aan relatietherapie

Relatietherapie is niet alleen bedoeld voor ernstige relatieproblemen. Het kan ook preventief worden ingezet om ernstige problemen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van de emotionele band tussen partners.

Doel van relatietherapie

Relatietherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op het verbeteren van de relatie tussen de partners. Het doel is om de communicatie te verbeteren, patronen te herkennen, vertrouwen te vergroten, conflicten op te lossen, begrip te vergroten en de algehele kwaliteit van de relatie te verbeteren.

Heb je vragen over de Tarieven & Vergoedingen of willen jullie een intakegesprek inplannen kan je je aanmelden. Bemerk je dat je behoefte hebt aan individuele therapie? Ook dat is mogelijk.

GOB Leiden werkt o.a. samen met: