Wie zijn we

Versie 0.1
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 11-11-2019.

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van GOB Leiden, onderdeel van Novum Sensus. U dient zich ervan bewust te zijn dat GOB Leiden niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

GOB Leiden respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Ons website-adres is: https://gobleiden.nl.

Welke persoonlijke data we verzamelen en waarom we het verzamelen

Wat is een cookie?
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Gebruik van permanente cookies
Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Tracking cookies van onszelf
Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Cookies uitzetten

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar u kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser. U kunt er voor kiezen om cookies uit te schakelen. Dat doet u door gebruik te maken de mogelijkheden van uw browser. U vindt meer informatie over deze mogelijkheden op de website van de aanbieder van uw browser.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van uw e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien u dit gebruikt. De privacybeleidspagina kunt u hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat uw reactie is goedgekeurd, is uw profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van uw reactie.

Media

Als u een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet u voorkomen dat uw afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Communicatie

Wanneer u e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van GOB Leiden. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Cookies

www.gobleiden.nl plaatst cookies bij bezoekers. Dat doen we om informatie te verzamelen over de pagina’s die gebruikers op onze website bezoeken, om bij te houden hoe vaak bezoekers terug komen en om te zien welke pagina’s het goed doen op de website. Ook houden we bij welke informatie de browser deelt.

Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kunt u aangeven of we uw naam, uw e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor uw gemak zodat u deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien u onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of uw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra u uw browser sluit.

Zodra u inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met uw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als u “Herinner mij” selecteert, wordt uw login 2 weken bewaart. Zodra u uitlogt van uw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer u een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door uw browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat u hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over u verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en uw interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als u een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

www.gobleiden.nl maakt gebruik van verschillende technieken om bij te houden wie de website bezoekt, hoe deze bezoeker zich op de website gedraagt en welke pagina’s worden bezocht. Dat is een gebruikelijke manier van werken voor websites omdat het informatie oplevert op die bijdraagt aan de kwaliteit van de gebruikerservaring. De informatie die we, via cookies, registreren, bestaat uit onder meer IP-adressen, het type browser en de bezochte pagina’s.

Tevens monitoren we waar bezoekers de website voor het eerst bezoeken en vanaf welke pagina ze vertrekken. Deze informatie houden we anoniem bij en is niet gekoppeld aan andere persoonlijke informatie.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Doeleinden

We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben verkregen.

Met wie we uw data delen

Derden

De informatie wordt niet met derden gedeeld. In enkele gevallen kan de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Sociale Media

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.”

“De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Hoe lang we uw data bewaren

Wanneer u een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten u hebt over uw data

Als u een account hebt op deze site of u heeft reacties achter gelaten, kunt u verzoeken om een exportbestand van uw persoonlijke data die we van u hebben, inclusief alle data die u ons opgegeven hebt. U kunt ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van u hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we uw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spam detectie service geleid worden.

Veranderingen in privacyverklaring

Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Jouw gegevens gebruik wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden.

Het is daarom aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens via de website https://autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Aanvullende informatie

Hoe we uw data beveiligen

Beveiliging en opslag persoonsgegevens

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door jouw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

Rechten voor persoonsgegevens

Aanpassen/uitschrijven communicatie

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens
Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser. Ook heeft u het recht om een klacht in te dienen via de website https://autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Uw contactinformatie

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacybeleid van GOB Leiden en specifiek www.gobleiden.nl, of als u meer informatie wilt ontvangen, kunt u ons onder andere benaderen via e-mail of telefonisch.

GOB Leiden
06 14062970

Natalie@gobleiden.nl

Algemene voorwaarden

Artikel 1: Toepasselijkheid
1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, overeenkomsten of offertes met betrekking tot de counseling en training programma’s en tot het uitvoeren van opdrachten van opdrachtgever, uitgevoerd door Gezondheids- en Ontwikkelingsbureau Leiden (hierna te noemen als GOB Leiden).
1.2 Door het verstrekken van een opdracht aanvaardt opdrachtgever deze Algemene Voorwaarden. GOB Leiden: gevestigd aan de Voorschoterweg 68 te (2235SH) Valkenburg. opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon die als opdrachtgever aan GOB Leiden opdracht verstrekt of wil verstrekken tot het verrichten van diensten op het gebied van begeleiding, trainingen interventie in de vorm van een programma aangeboden door GOB Leiden; als deze diensten worden aangeboden aan een werknemer, waarbij de kosten worden gedragen door de werkgever, wordt voor de toepasselijkheid van  deze algemene voorwaarden ook de werkgever als “opdrachtgever” aangeduid.
Deelnemer: de natuurlijke persoon die daadwerkelijk deelneemt aan een programma van GOB Leiden.
overeenkomst: de overeenkomst die tot stand komt op de wijze als beschreven inartikel 5, en waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn.
programma: programma op het gebied van begeleiding, training en interventies dat wordt aangeboden door GOB Leiden en waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn.
1.3 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing voor overeenkomsten of offerten met betrekking tot de programma’s en eventuele daarop volgende opdrachten voor opdrachtgever. Afwijkende bepalingen gelden uitsluitend wanneer deze tussen opdrachtgever en opdrachtnemer schriftelijk zijn overeengekomen. De toepasselijkheid van algemene voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk uitgesloten. 1.4 Indien en voor zover enig onderdeel c.q. enige bepaling van deze algemene voorwaarden in strijd zou blijken met enige dwingen de bepaling van (inter)nationale regelgeving, doet dit niet af aan de geldigheid van de overige bepalingen van de algemene voorwaarden.

Artikel 2: Definities
In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:
a. Opdrachtnemer: De aanbieder/verkoper, die deze voorwaarden hanteert.
b. Opdrachtgever: De wederpartij van opdrachtnemer.
c. GOB Leiden-Training: Een training van GOB Leiden.
d. Begeleiding: Een counselingsessie georganiseerd door GOB Leiden.
e. GOB Leiden Opdracht: Een door opdrachtnemer uit te voeren opdracht, welke in de meest ruime zin van het woord.

Artikel 3: Inschrijvingen
3.1 Een inschrijving voor een GOB Leiden-Opdracht geschiedt door het inzenden van een door opdrachtnemer verstrekt inschrijfformulier dan wel telefonisch door opdrachtgever aan GOB Leiden die deze opdracht vervolgens schriftelijk bevestigt. Een inschrijving wordt aangemerkt als een uitnodiging tot het doen van een aanbod.

Artikel 4: Aanbiedingen
4.1 Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij opdrachtnemer dit uitdrukkelijk anders heeft vermeld. Alle aanbiedingen zijn gebaseerd op de door opdrachtgever bij de inschrijving verstrekte gegevens, welke door opdrachtnemer als juist worden aangemerkt.

Artikel 5: Totstandkoming van de overeenkomst
5.1 Een overeenkomst komt tot stand door aanvaarding van de opdracht. Deze aanvaarding blijkt uit de schriftelijke bevestiging door opdrachtnemer van het aanbod, dan wel doordat opdrachtnemer een begin van uitvoering heeft gegeven aan de overeenkomst.
5.2 Indien de opdracht aan GOB Leiden wordt verstrekt door de werkgever van de deelnemer, komt een overeenkomst tot stand door een schriftelijke aanmelding die is getekend door zowel de deelnemer als de werkgever; GOB Leiden zal aan beiden een schriftelijke bevestiging van de aanmelding sturen. In dergelijke gevallen zijn de deelnemer en zijn werkgever hoofdelijk aansprakelijk voor nakoming van de verplichtingen uit deze overeenkomst.

Artikel 6: Prijzen
6.1 Alle door opdrachtnemer opgegeven prijzen zijn exclusief BTW. De op website van GOB Leiden zijn de vermelde prijzen per persoon en inclusief koffie/frisdrank en trainingsmaterialen inclusief BTW.

Artikel 7: Uitvoering van de opdracht
7.1 Indien de opdrachtnemer niet kan nakomen vanwege omstandigheden die hem bij het tot stand komen van de overeenkomst niet bekend waren, heeft de opdrachtnemer het recht de overeenkomst zodanig te wijzigen dat uitvoering daarvan mogelijk wordt.
7.2 Opdrachtnemer heeft het recht de nakoming van zijn verplichtingen op te schorten indien hij ten gevolge van veranderingen in de omstandigheden die ten tijde van het sluiten van de overeenkomst redelijkerwijs niet te verwachten

waren en buiten zijn invloedsfeer lagen tijdelijk verhinderd is om zijn verplichtingen na te komen.
7.3 Is door opdrachtnemer ondeugdelijk gepresteerd, dan leidt dat niet tot een restitutie van de overeengekomen prijs maar zal opdrachtnemer de opdracht opnieuw uitvoeren. Opdrachtnemer zal in dat geval slechts de accommodatiekosten en eventueel nieuwe materiaalkosten opnieuw in rekening brengen.
7.4 Mocht een hernieuwde uitvoering van de opdracht niet mogelijk zijn of is deze wederom ondeugdelijk uitgevoerd dan is de eventuele aansprakelijkheid van opdrachtnemer uitdrukkelijk beperkt tot een bedrag gelijk aan hetgeen opdrachtnemer aan opdrachtgever terzake van die overeenkomst in rekening heeft gebracht, althans had kunnen brengen. Iedere verdere aansprakelijkheid is, voor zover zich hiertegen geen regels van dwingend recht verzetten, derhalve uitdrukkelijk uitgesloten.
7.5 Opdrachtnemer sluit iedere vorm van aansprakelijkheid uit voor schade, die voortvloeit uit of verband houdt met enig onrechtmatig handelen of nalaten of een tekortkoming in de nakoming van een verbintenis door een ondergeschikte of zelfstandige hulppersoon, die door opdrachtnemer bij de uitvoering van de door opdrachtgever opgedragen werkzaamheden wordt ingeschakeld, voor zover zich hiertegen geen regels van dwingend recht verzetten.
7.6 GOB Leiden zal het programma naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren. GOB Leiden zich verplicht om haar hoogste niveau van integriteit en betrouwbaarheid in te zetten.
Privacy: GOB Leiden zal alles in het werk stellen de privacy van de deelnemer te garanderen. Dit betekent dat zij over de deelnemer alleen dat gene aan derden zal vertellen waarvoor zij aan de deelnemer toestemming heeft gevraagd.
Tegenstrijdige belangen: Wanneer zich tegenstrijdige belangen voor doen in de relatie tussen GOB Leiden en de deelnemer zal GOB Leiden in overleg met de deelnemer naar een oplossing zoeken worden waar bij de belangen van de deelnemer zo goed mogelijk zijn gediend. Wanneer zich een conflict voordoet, is GOB Leiden ethisch gehouden het conflict bespreekbaar te maken en te trachten dit op te lossen.
Consequenties: Wanneer GOB Leiden de deelnemer tijdens het programma onvoldoende objectief en respectvol en binnen haar eigen normen en waarden van dienst kan zijn, is GOB Leiden ethisch verplicht de overeenkomst op te zeggen.

Artikel 8: Annulering en wijziging door opdrachtgever of deelnemer; vervanging van de deelnemer
8.1 Opdrachtgever kan een opdracht annuleren. Indien de annulering binnen 4 weken vóór de overeengekomen datum van uitvoering van de opdracht plaatsvindt, is opdrachtgever 50% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Bij annulering tot en met 2 weken voor aanvang zijn wordt 100% van de kosten in rekening gebracht. In alle overige gevallen zijn de volledige kosten verschuldigd.
8.2 Annulering van een opdracht dient schriftelijk te geschieden.
8.3 Indien de bedragen die al zijn betaald, het verschuldigde bij annulering (als bepaald in lid 1) te boven gaan, zal het meerdere door GOB Leiden binnen 10 werkdagen na annulering worden terugbetaald met gebruik van het bankrekeningnummer via welke de betaling is ontvangen. Over terug te betalen bedragen wordt geen rente vergoed.
8.4 In geval van verhindering van een deelnemer is opdrachtgever gerechtigd een vervanger te sturen tot 2 weken voor aanvang van de training.
8.5 Wanneer de deelnemer op de eerste dag van het programma niet verschijnt, wordt dit gezien als annulering. Het is dan niet meer mogelijk aan het programma deel te nemen.

Artikel 9: Annulering of wijziging door GOB Leiden
9.1 Opdrachtnemer heeft het recht een opdracht te annuleren indien het minimum aantal inschrijvingen vereist voor een goede uitvoering van de opdracht, welke ter beoordeling door opdrachtgever, niet wordt behaald. Een dergelijke annulering leidt niet tot enige vorm van schadeplichtigheid van opdrachtnemer.
9.2 Onder omstandigheden (waar onder bijvoorbeeld onvoldoende deelnemers aan een programma) is GOB Leiden gerechtigd om de datum, het tijdstip en/of de locatie van het programma te wijzigen. GOB Leiden zal dan in overleg treden met de opdrachtgever om te proberen in goed overleg een alternatief te bieden. Indien naar het oordeel van GOB Leiden de deelnemer in redelijkheid niet kan worden verwacht dat hij het programma onder de gewijzigde voorwaarden bij kan wonen, kan GOB Leiden besluiten het programma te annuleren. In dat geval zullen de in rekening gebrachte kosten worden gecrediteerd en het geen is betaald zal door GOB Leiden binnen 10 werkdagen na de annulering worden terugbetaald met gebruik van het bankrekeningnummer via welke de betaling is ontvangen. Over terug te betalen bedragen wordt geen rente vergoed.
9.3 In geval van verhindering van een deelnemer voor een GOB Leiden-training en counseling is de deelnemer eenmalig gerechtigd voor een volgende GOB Leiden-training en counseling in te schrijven. Indien de melding van verhindering binnen 4 weken voor de overeengekomen datum van de GOB Leiden-training plaatsvindt, is de opdrachtgever naast het overeengekomen trainingstarief een eenmalige vergoeding gelijk aan 5 % van het trainingstarief aan de opdrachtnemer verschuldigd.
9.4 Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om ten aanzien van een GOB Leiden-Training, counseling of een interventie en inhoudelijke wijzigingen aan te brengen.
9.5 GOB Leiden aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor kosten van deelnemer of zijn organisatie, die zouden kunnen worden veroorzaakt door een wijziging of annulering van een programma.

Artikel 10: Inschakeling van derden
10.1 Het betrekken of inschakelen van derden door opdrachtnemer bij de uitvoering van een opdracht geschiedt uitsluitend na overleg en met toestemming van opdrachtgever.

Artikel 11: Kosten voor deelname
11.1 Een eerste kennismakingsgesprek is altijd kosteloos. Een evaluatiegesprek is in de kosten voor het programma inbegrepen.
11.2 De kosten voor deelname zijn opgenomen op het inschrijfformulier voor het betreffende programma en gelden per deelnemer. Zij zijn exclusief btw en inclusief materiaal- en arrangementskosten, tenzij anders vermeld bij de inschrijving.

Artikel 12: Betalingsvoorwaarden
12.1 Opdrachtgever dient de facturen van opdrachtnemer binnen 14 dagen na factuur-datum te voldoen.
12.2 Bij overschrijding van de betalingstermijn is opdrachtgever in verzuim. Met ingang van de datum waarop het verzuim is ingetreden is opdrachtgever over het openstaande bedrag een contractuele rente ad 1% per maand verschuldigd, een gedeelte van een maand voor een gehele gerekend.
12.3 Is opdrachtgever in verzuim, dan behoudt opdrachtnemer zich het recht voor om de deelnemers van opdrachtgever voor vervolgopdrachten uit te sluiten.
12.4 Indien opdrachtgever met betaling dan wel met de nakoming van enige andere verplichting uit een overeenkomst in verzuim is, is opdrachtnemer gerechtigd zonder gerechtelijke tussenkomst over te gaan tot gehele of gedeeltelijke ontbinding van die overeenkomst, welke onverminderd het recht van opdrachtnemer om schadevergoeding te vorderen.
12.5 Zowel opdrachtnemer als opdrachtgever zijn gerechtigd deze overeenkomst onmiddellijk te beëindigen indien de ander partij surséance van betaling heeft aangevraagd of in staat van faillissement is verklaard, dan wel – in het geval opdrachtgever een natuurlijk persoon is – onder curatele is gesteld of overlijdt.
12.6 Alle buitengerechtelijke incassokosten – met een minimum van 15% over het openstaande bedrag – komen volledig voor rekening van opdrachtgever. Als zodanig worden mede aangemerkt de kosten van advocaten, deurwaarders en incassobureaus, welke kosten worden vastgesteld overeenkomstig de geldende c.q. gebruikelijke tarieven.
12.7 Als er minder dan 14 dagen liggen tussen inschrijving en de aanvang van het programma, dient het gehele bedrag voor deelname in één keer te worden betaald.
12.8 Indien  niet tijdig is voldaan, zal de deelnemer worden uitgesloten van deelname aan het programma. Alle door GOB Leiden 
in 
redelijkheid gemaakte (incasso‐ en overige) kosten en eventuele door GOB Leiden geleden  schade zullen voor rekening van de opdrachtgever (en indien van toepassing, de deelnemer) worden gebracht, met een minimum van €50. Ook is dan de wettelijke  rente verschuldigd.

Artikel 13: Intellectuele eigendom
13.1 Het is opdrachtgever zonder schriftelijke toestemming van opdrachtnemer verboden om de door opdrachtnemer verstrekte ontwerpen, afbeeldingen, tekeningen, modellen, programmatuur, offertes en dergelijke (hierna: stukken) aan derden te vervreemden, te tonen of anderszins in gebruik te geven. Het is opdrachtgever wel toegestaan deze stukken te vermenigvuldigen voor eigen gebruik voor zover de opdracht dat redelijkerwijs met zich meebrengt.
13.2 Tenzij anders is overeengekomen, blijven de auteursrechten alsmede alle overige rechten van intellectuele eigendom op deze stukken bij opdrachtnemer.
13.3 Opdrachtgever is gehouden de stukken op eerste verzoek aan de opdrachtnemer te retourneren op straffe van een boete van € 460,- per dag.
13.4GOB Leiden heeft intellectuele eigendomsrechten op het trainingsmateriaal, readers en oefeningen. Opdrachtgever en deelnemer mogen zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van GOB Leiden geen gebruik maken van deze producten anders dan bij de uitvoering van het programma. Natuurlijk is de deelnemer gerechtigd zijn via het programma verkregen  kennis tegebruiken, mits daarbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht, en mits deze kennis niet te herleiden is tot andere deelnemers.

Artikel 14: Geheimhouding
14.1 Gegevens van de opdracht zullen door opdrachtnemer zonder toestemming van de opdrachtgever niet ter kennis van derden worden gebracht.

Artikel 15: Klachten
15.1 Klachten over het programma dienen door de deelnemer binnen 10 werkdagen na beëindiging van het programma schriftelijk te worden gemeld aan GOB Leiden. De klacht dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de klacht te bevatten, zodat GOB Leiden in staat wordt gesteld adequaat te reageren. Indien een klacht gegrond is, kan GOB Leiden besluiten de deelname kosten (gedeeltelijk) terug te betalen.

Artikel 16: Methode en middelen; vertrouwen
16.1 Uitgangspunt van een programma van GOB Leiden is de deelnemer; dat gene waar hij  zich bewust van is en wat bepaald hoe hij tegen zichzelf en het leven aankijkt. Dit wordt gevormd door zijn fysieke gegevens, de culturele context en zijn persoonlijke geschiedenis. Deze uiten zich in een samenhangend systeem van intellect, acties en emoties. Omdat deze drie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, kan elke verandering ingezet en ondersteund worden vanuit een van deze drie 
gebieden. Over het algemeen zal de eerste inzet
 van
 het programma
 die van 
het intellect en ervarend leren zijn.

Verandering gaat altijd gepaard met een leerproces. Het leerproces is niet per definitie leuk of comfortabel. Immers, nieuwe inzichten en acties betekenen vaak dat oude, als vertrouwd en veilig ervaren vanzelfsprekend heden moeten worden verlaten.
Mede in verband hiermee beseffen de deelnemer (en voor zover van toepassing: de opdrachtgever) en GOB Leiden dat voor de goede uitvoering van het programma een goede en vertrouwensvolle onderlinge relatie een vereiste is. Wanneer zich door welke externe of interne omstandigheden dan ook, een situatie voor doet waardoor naar oordeel van GOB Leiden een onwerkbare relatie ontstaat, zal GOB Leiden naar beste vermogen een oplossing zoeken, waarbij zij haar uiterste best zal doen de waardigheid van de deelnemer te respecteren.
In dien desondanks naar het redelijk oordeel van GOB Leiden geen adequate en werkbare oplossing wordt gevonden, kan GOB Leiden besluiten de deelnemer van deelname aan het programma uit te sluiten. In een dergelijk geval heeft de opdrachtgever c.q. de deelnemer geen recht op terugbetaling van (enig deel van) de kosten van deelname.

Artikel 17: Aansprakelijkheid
17.1 GOB Leiden is aansprakelijk voor tekortkoming en in de uitvoering van het programma voor zover deze het gevolg zijn van het niet in acht nemen van zorgvuldigheid, deskundigheid
en vakmanschap waarom bij het uitvoeren van het programma mag worden vertrouwd. De aansprakelijkheid voor de schade veroorzaakt door de tekortkoming en wordt beperkt tot de hoogte van de deelname kosten die GOB Leiden heeft ontvangen.
17.2 Deze beperking van aansprakelijkheid is alleen dan niet van toepassing in dien in een onherroepelijk vonnis de aansprakelijkheid van GOB Leiden wegens opzet of bewuste roekeloosheid van GOB Leiden is vastgesteld. Aansprakelijkheid met betrekking tot bedrijfsschade en/of indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie worden nadrukkelijk uitgesloten.
17.3 De deelnemers dienen overigens tijdens het programma te allen tijde zorg te dragen voor hun eigendommen. GOB Leiden is niet aansprakelijk voor schade die wordt veroorzaakt aan eigendommen van deelnemers. De deelnemers wordt geacht veiligheidsinstructies en –normen op te volgen.

Artikel 18: Toepasselijk recht en bevoegde rechter
18.1 Op deze algemene voorwaarden, en op alle overeenkomsten of offertes waarop deze betrekking hebben, is uitsluitend het Nederlandse recht van toepassing.
18.2 Als partijen een geschil hebben dat voortvloeit uit of verband houdt met de overeenkomst of met deze algemene voorwaarden, dan zullen zij zich tot het uiterste inspannen dit in onderling overleg op te lossen, waarbij zij gehouden zijn om zo nodig gebruik te maken van een mediator.
18.3 Geschillen voortvloeiende uit of verband houdende met een aanbieding aan of een overeenkomst met de opdrachtgever zullen worden beslecht door de rechter te Den Haag.

Valkenburg,
Mei 2020

natalie@gobleiden.nl

btw-identificatienummer: NL002102525B11